مقادير الحشوه( العصاج) نصف كيلو لحم مفروم 2 بصله كبيره مبشورة قرن فلفل حار حسب الرغبه ملعه زيت وبهارات ملح وفلفل وبابريكا وهيل مطحون كوب حليب سائل + بيضتين + ملح وفلفل وقرفه ناعمه ( مضروبين فى الخلاط ) جبن مبشور حسب الرغبه
الطريقه :
تجهز الحشوه يقلى البصل فى الزيت فى مقلاه ويضاف الفلفل واللحم والتوابل وتعصج جيدا الى ان يصبح لونها بنى تجهز صينيه فرن كبيره وتدهن بالسمن وتوضع نصف طبقات الجلاش وتدهن كل طبقه بالسمن السائح ثم يفرش الحشو وتوضع باقى الطبقات وتدهن ايضا كل طبقه بالسمن ثم تقطع سمبوسكات او مربعا وتغطى بطبقه جلاش وتدخل الفرن لمده ربع ساعه ثم تخرج وتنزع طبقه الجلاشه الاخيره وتشرب بخليط الحليب والبيض وترش بالجبن المبشور حسب الرغبه وتدخل الفرن مره اخر الى ان يحمر الوجه وتترك لتبرد وترص فى طبق التقديم وبالف هنا وشفا
نور نائب المعلم
عدد الرسائل : 1929 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 25/07/2008